Най-новото Ferrari 488 Pista излезе на пистата за специален тестдрайв.

...
Най-новото Ferrari 488 Pista излезе на пистата за специален тестдрайв.
Коментари Харесай

Валентино Роси и новороденото Ferrari 488 Pista

Най-новото Ferrari 488 Pista излезе на пистата за специфичен тестдрайв. Зад кормилото застана не какъв да е, а деветкратният международен първенец в MotoGP Валентино Роси. Доктора, който стартира новия сезон на две гуми с трето място в Катар предишния месец, дойде в базата на Ferrari в Маранело дни преди да отлети за Аржентина, където ще се организира кръг номер 2 за 2018-а. На тестовата писта " Фиорано " Роси направи няколко кръгчета, а от " черните кончета " обявиха, че новият модел е задвижван от най-мощния V8 мотор в историята на компанията. Ferrari 488 Pista е и специфичният сериен състезателен модел на италианския бранд с най-силно въздействие от технологията в спортните коли.

Защо тъкмо Валентино е бил избраникът - както Ferrari, по този начин и Роси са италианци, които правят работата си с чудовищна пристрастеност, и които доста, доста обичат скоростта. Пилотът на Yamaha в MotoGP има много общо със Скудерия, чиито десетки Ф1 болиди към този момент тества. Слуховете приказват и за действително спортно място във Формула 1, което Доктора е отказал преди десетина години, с цел да продължи мотоциклетната си кариера.

Новото Ferrari 488 Pista последва стъпките на 360 Stradale, 430 Scuderia и 458 Speciale с олекотена каросерия - с 90 кг по-малко, повече мощ - плюс 50 кс и усъвършенствания по аеродинамиката и софтуерния мотор. Съдейки по изражението на Доктора във видеото, нововъведенията са попаднали право в задачата.

.@ValeYellow46 trying out the new #Ferrari488Pista at the Fiorano Circuit. #Ferrari https://t.co/sMKlZNY1Je pic.twitter.com/YlTBERrv0y
— Ferrari (@Ferrari) March 28, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР