Най-новият рекламен клип на Община Бургас е вече факт. Видеото

...
Най-новият рекламен клип на Община Бургас е вече факт. Видеото
Коментари Харесай

„Място с много истории“: Южното Черноморие пусна официален рекламен клип

Най-новият рекламен клип на Община Бургас е към този момент факт. Видеото е основано по „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “ на Министерството на туризма.

Бюджетът на целия план, за който могат да аплайват общините, е 400 000 лева В него се включват разнообразни рекламни действия.

Това е бюджетът на цялата акция. Заложили сме билборди и онлайн реклама. В рамките на дейностите по плана е и правенето на самия видеоклип “, споделиха от Дирекция „ Маркетинг и реклама “ към Община Бургас за Economic.bg.

Бюджетът, изразходван за смия видеоклип, по този начин и не стана явен даже и след спомагателни въпроси от страна на Economic.bg към счетоводството на общината. От там споделиха, че не могат да дадат съответната сума, която е вложена във видеоклипа.

Припомняме, че през есента на предходната година Министерството на туризма реши напълно да промени тактиката си при рекламирането на България като морска туристическа дестинация. За задачата Зарица Динкова, министърът на туризма в оставка, разгласи, че създава публично-частно партньорство сред локалните управляващи и страната. И общините интензивно да се включат в основаването на рекламните клипове. 
По нова тактика: Туроператори и общини мислят рекламата на ЧерномориетоРазпространение на видеоклипа
Видеоклипът е ориентиран към пазарите на Англия и Средна Европа и показва опциите за туризъм за дестинация Южно Черноморие.

Зад основаването на рекламния клип стоят общините Бургас, Несебър, Поморие, Приморско, Царево и Малко Търново.

Не се доверявайте на разказани истории, преживейте ги сами в #SoutherBlackSeaCoast. Това е главното обръщение на видеото. В него се показват хубостта на Южното Черноморие, чистите води на Черно море, както и безкрайните благоприятни условия за занимания. От спокойна фамилна отмора до безкрайни купони и концерти на брега на морето.


Още от същото
Слабо, безлично и без идея. Сякаш са хванати едни в действителност красиви фрагменти и просто са инсталирани. Дори няма вярно таргетиране “, разяснява за Economic.bg Десислава Алексова, шеф на Creativo – рекламна организация, профилирана в туризма.

Според Алексова този рекламен клип е доказателство за това, че продължаваме да демонстрираме едно и също на света – хубава природа, нощен живот, само че нищо характерно.

Това са неща, които могат да се видят на всички места по света. Трябва да се отличаваме с нещо. Нищо в този клип даже не загатва, че имаме места под егидата на ЮНЕСКО по Черноморието “, споделя специалистът.

За да бъде един рекламен клип сполучлив, той би трябвало да има обръщение, брандова история и известност – нищо от това не се вижда в рекламния клип на Южното Черноморие, споделя Алексова.

Според нея групата хора, към които би трябвало да бъдат ориентирани сходен вид рекламни клипове, са от третата възраст, защото чартърните стратегии нормално обслужват тези туристи. Младите хора и фамилиите пътуват независимо.

Да разясняваме грешките в един рекламен клип, разбирам. Но тук липсва цялостна идея. Дори не знам какво да се разяснява – едни красиви фрагменти. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР