Най-новият iPhone X, („X” се произнася „десет“, а не „екс“),

...
Най-новият iPhone X, („X” се произнася „десет“, а не „екс“),
Коментари Харесай

iPhone X: Висока цена, нов екран и без бутон „начало“

Най-новият iPhone X, („ X” се произнася „ 10 “, а не „ екс “), е върховото устройство на Apple за тази година. То е „ черешката на тортата “, с която компанията производител отпразнува 10-годишнината от стартирането на първия iPhone.

5.8-инчовият OLED екран е освен по-голям, само че и употребява новаторска технология, за която Apple счита, че ще направи цветовете по-реалистични и ярки. Това е първият iPhoneбез бутон „ начало “ (home), запазената марка на компанията, още с стартирането на първия й смарт телефон. Освен това, за първи път се предлага лицева идентификация, като ново несъмнено решение за отключване на устройството и за разплащане онлайн.

iPhone X е единствената нова джаджа на Apple, която разполага с оптична стабилизация на изображението, и при двете, към този момент рядко предлагани на пазара 12-мегапикселови камери, като първата работи в режим „ портрет “ и има нови благоприятни условия, да вземем за пример прибавяне на анимация.

Това главните суперсили на водещия смарт телефон на Apple, който беше показан в новия офис на компанията, така наречен Apple Парк в Купертино, Съединени американски щати.

Големия OLED екран и лицевото различаване са непокътнати единствено за iPhone X и отсъстват при iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които също бяха обявени във вторник (заради часовата разлика – у нас вторник вечер).

Но Apple по никакъв метод не изоставя iPhone 8 и 8 Plus. И трите нови телефона на 2017-та са снабдени с функционалностите, които Apple създава от няколко години: безжично Qi (произнася се „ чии “) зарядно. Можем да го забележим и при новите модели на Samsung, като в тази ситуация работи с изключение на под стандарта Qi и под PMA. А това най-вероятно значи, че по стъпките на двете водещите компании ще тръгнат и LG, Nokia и Microsoft, които до момента не са пускали устройства с безжично зареждане.

iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus са първите смарт телефони на Apple с новата мобилна платформа iOS 11, която идва с усъвършенствания на Siri, заключване на екрана и още доста изненади

Очевидно, Apple приготвя потребителите на iPhone да се сбогуват с бутона „ начало “, като изключва тази функционалност. Но до момента в който не изпробваме новото лицево различаване и не се убедим какъв брой добре работи, остават подозренията, че това е празен скок. Ако технологията сработи добре, по всяка възможност, Samsung ще ускори упоритостите си и ще направи личен програмен продукт за лицево различаване, задоволително сигурен за мобилни заплащания (сега, той включва сканиране на ириса и читател на пръстови отпечатъци).

Вероятно други производители ще пренасочат напъните си от четеца за пръстови отпечатъци към разработка на отключване с лиево различаване.

Повечето почитатели на Apple евентуално ще си купят един от трите нови телефона. И защото висококонкурентият празничен сезон наближава, може да предположим, че iPhone X, 8 и 8 Plus ще обединят напъните си против най-продаваното устройство на Samsung Galaxy Note 8, фокусирания върху видеото смарт телефон на LG - V30 и идния флагман на Гугъл, Pixel 2.



Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР