Най-новият филм на родения в Тел Авив режисьор Дорон Еран,

...
Най-новият филм на родения в Тел Авив режисьор Дорон Еран,
Коментари Харесай

Последният час на господин Кол на режисьора Дорон Еран ще бъде показан премиерно на 24-тия София Филм Фест

Най-новият филм на родения в Тел Авив режисьор Дорон Еран, „ Последният час на господин Кол “ („ Mister Kohl`s Final Hour “), е монодрама, която се занимава с битката на един човек против корумпираната обществена, икономическа и правна система, учредена на алчността. Филмът е екранизация по извънредно известната в Израел пиеса на Джошуа Собол, който е и създател на сюжета. Творбата получи номинация за най-хубав филм от фестивала в Хайфа през 2019 година.
Адвокат Мики Кол има един финален час независимост – пред входа на пандиза той приказва по телефона с библиотекарката на Съдебната палата и се оказва, че едно парченце скъпа информация може да промени присъдата му, поради която се срутват кариерата и персоналният му живот…
Дорон Еран има във филмографията си 13 заглавия; той работи и като продуцент на игрални филми, телевизионни драми и документални филми. Подписът му стои под 50 кино лентата и телевизионни продукции, сериали, публикувани в Израел и по света. Освен с работата си като режисьор, Еран е в основата на основаването и развиването на списанието „ Добри вести “ („ Good news “), което се концентрира върху позитивните страни на обществото, науката и изкуствата. Член е на Израелската асоциация на периодическата преса (FIPP), а като публицист е издал романа „ Самотата зад камерата “ (1999) и извънредно скъпата за израелските университети и колежи академична книга „ Да бъдеш продуцент “ (2002), отдадена на киното и малкия екран. Дорон Еран е почетен със специфична премия на Международния конгрес за ново кино в Калкута (2002), както и с премията за предприемачество в израелската кино и телевизионна промишленост в Израел. Режисьорът беше специфичен посетител у нас като член на журито на София Филм Фест през 2009 година; журирал е и на TLVfest (LGBT International Film Festival) в Тел Авив. През 2008 година в Калкута е показана ретроспектива с филмите на Дорон Еран, озаглавена „ Целулоидни перли “, а през 2009 година Международният кино фестивал в Пуне демонстрира ретроспектива на Дорон Еран, представяща 7 от неговите филми.
Дорон Еран ще бъде специфичен посетител на 24-тия София Филм Фест!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР