Най-новите изследвания на рака на гърдата може да доведат до

...
Най-новите изследвания на рака на гърдата може да доведат до
Коментари Харесай

Важно генетично откритие може да доведе до пробив в борбата с рака на гърдата

Най-новите проучвания на рака на гърдата може да доведат до по-персонализирана грижа за пациентите и да оказват помощ за по-нататъшно схващане на аргументите за болестта, обявиха учени, представени от организация Фокус.

Проучване, с присъединяване на хора от целия свят, е дало по-пълна картина на измененията в ДНК при рак на гърдата, предоставяйки евентуални благоприятни условия за нови лекувания. Изследването на 560 генома на рак на гърдата или цялостни генетични кодове е разкрило появяването на пет нови гени, свързани с заболяването.

Резултатите, оповестени в Nature и Nature Communications, показват доказателства, че геномите на рака на гърдата са „ мощно самостоятелни “, описват откриватели от английския институт „ Уелкъм Тръст Сангър “. Екипът е проучил геноми при разнообразни пациенти, четирима от които са мъже, и се е фокусирал върху разновидностите, които предизвикват заболяването да се развива и моделите - известни като мутационни подписи във всеки израстък. Учените разкрили, че дамите с гени, предразполагащи ги към по-висок риск от развиване на рак на гърдата и на яйчниците, имат напълно разграничи едни от други геномни профили.

„ В бъдеще, ние бихме желали да можем да профилираме обособени ракови геноми, тъй че да можем да идентифицираме съответното лекуване, което е най-вероятно да бъде сполучливо за дадена жена или мъж с диагноза рак на гърдата. Това е стъпка по-близо до персонализираните здравни грижи при раково заболяване “, сподели доктор Серена Ник-Зайнал, която е началник на екипа от откриватели.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР