Най-новите автомобилни фабрики на компанията Tesla в Тексас и Берлин

...
Най-новите автомобилни фабрики на компанията Tesla в Тексас и Берлин
Коментари Харесай

Мъск: Фабриките на "Тесла" в Остин и Берлин губят милиарди долари

Най-новите автомобилни заводи на компанията Tesla в Тексас и Берлин губят " сега милиарди долари ", защото спиранията на веригите на доставки попречват способността на колоса в региона на електрическите транспортни средства да усили производството, обяви главният изпълнителен шеф Илон Мъск в изявление, цитирано от CNBC и БНР.

" И двете заводи в Берлин и в Остин са великански пещи за изгаряне на пари сега. ОК? Това би трябвало да е като великански плач, който се чува от звука на горящи пари ", посочва Мъск в изявлението за Tesla Owners Silicon Valley, което е било записано на 30 май и е оповестено сега  " Берлин и Остин губят милиарди долари сега, тъй като има доста разноски и съвсем няма резултат. Да върнем Берлин и Остин да стартират още веднъж да действат и да върнем фабриката в Шанхай изцяло назад на седлото са преобладаващите наши терзания. Всичко останало по принцип е доста дребно ", уточни Мъкс.

Илон Мъск също по този начин сподели, че фабриката в Тексас " губи сега безумни пари " заради проблеми с увеличението на производството на коли с по този начин наречената батерия 4680, най-новата технология на Tesla. Междувременно инструментите за произвеждане на коли за обичайните акумулатори 2170 са " заседнали на пристанище в Китай ".

" Просто да се пробвам да задържим фабриките да работят през последните няколко години беше доста мъчно нещо, като спиранията на веригите на доставки бяха съществени и извънредно тежки “, сподели още той и добави:

" Последните две години бяха безспорен призрачен сън откъм спирания на веригите на доставки, едно след друго, и към момента не сме излезли от този призрачен сън ".

В Китай възраждането на Covid пандемията през последните седмици докара до локдауни в огромни градове като Шанхай, където се намира заводът на Tesla в страната. Tesla възнамерява да спре по-голямата част от производството в тази фабрика през първите две седмици на юли, с цел да извърши усъвършенствания, заяви в сряда организация Ройтерс.

След изявлението Мъск разгласи проекти за понижаване на работната мощ на Tesla с 10% през идващите три месеца. Но компанията възнамерява да усили броя на чиновниците, работещи почасово. Съкращенията на Tesla ще обиден към 3,5% от общата работна мощ, сподели Мъск по-рано тази седмица.

Въпреки проблемите с веригите на доставки, Tesla към момента се стреми да създаде 1,5 милиона електрически автомобила тази година, сподели Мъск през април, макар че предизвести, че клиентите са изправени пред дълготрайно изчакване за закупените от тях транспортни средства.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР