Най-новата песен на дует Ритон – Счупеното носи щастие“, е

...
Най-новата песен на дует Ритон – Счупеното носи щастие“, е
Коментари Харесай

Дует Ритон вярват, че "Счупеното носи щастие"

Най-новата ария на дует Ритон – „ Счупеното носи благополучие “, е непредвиден „ подарък “ за Здравко и Катя, който получават от чужд композитор, с помощта на обществените мрежи.

Песента е основана особено за тях от Тасе Шарков, който взема решение да я изпрати на един от формалните профили на дуета.

„ Още при първото изсвирване на пиано се влюбихме в мелодията на „ Счупеното носи благополучие “. В композиция с текста, стана същински наша ария “, споделя Здравко.

„ Най-голямата инспекция за „ Счупеното носи благополучие ” беше, когато я изпълнихме за първи път онлайн на последния ни концерт в зала 1 на НДК. Реакцията на публиката към една напълно нова и в никакъв случай нечувана ария, беше невероятна. Не чакахме този гърмеж от овации, който получихме за нея “, добавя Катя.

„ Счупеното носи благополучие ” е по стихове на Росен Димитров, а аранжиментът е дело на Алекс Нушев. Сингълът ще бъде част от идния студиен албум на звездния дует, който ще излезе до края на 2020 година.

Пътят, по който песента „ Счупеното носи благополучие ” доближава до Катя и Здравко, ги въодушевява да потърсят нови непознати създатели. Дуетът кани всички създатели, които имат предпочитание да изпратят свои авторски демо записи, съдържащи истински музикални композиции и/или текстове на имейл адрес [email protected] или в.

„ Разнообразието в последните ни студийни планове се дължи с изключение на на музикантите от нашия бенд, по този начин и на свежите хрумвания от новите имена измежду композиторите и текстописците, което ни радва изключително доста. Ето за какво сме отворени към разнообразни музикални предложления “, описват Катя и Здравко.

Дует Ритон е измежду най-успешните и емблематични имена в българската поп музика с над 40-годишна кариера. Дуетът е основан през 1975 година, до момента в който Катя Михайлова и Здравко Желязков следват в Българската държавна консерватория.

Сред най-големите шлагери на дуета са „ Джалма “, „ Елате ни на посетители “, „ Накъдето ми видят очите “, „ Някога, само че не в този момент “, „ Дон Кихот и Дулсинея “, „ Изповед “, “Болка от обич “, “Сърце зад 3 порти “, „ Прегърни ме “ и други. Дискографията на „ Ритон “ включва 17 албума на CD, DVD, VHS и винил.

Дуетът има над 2500 концерта в България и зад граница.

Дует Ритон са отличени с голям брой награди, измежду които 1-ва премия на публиката на състезанието „ Menschen und Meer “, Рощок – 1983 година, 1-ва премия на конкурс, на ОИРТ, Хавана – 1985 година, 1-ва премия на Пролетния конкурс на Националното радио – 1988 година, Голямата премия с песента „ Накъдето ми видят очите “, в състезанието „ Мелодия на годината “ – 1989 година, Награда за изцяло творчество на „ Арт-рок център “ – 1996 година, Голямата премия на журито, на „ Златния Орфей “ – 1997 година, 1-ва премия на журито, на „ Бургас и морето “ – 1997 година, 1-ва премия на журито, на „ Златния Орфей “ – 1998 година, „ Кристална лира “ за изцяло творчество от Съюза на музикалните дейци – 1998 година и доста други.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР