Най-новата филмова продукция - „Възвишение, постигна рекордна гледаемост в първите

...
Най-новата филмова продукция - „Възвишение, постигна рекордна гледаемост в първите
Коментари Харесай

БНТ със специално издание на "Лачените обувки на българското кино", посветено на "Възвишение"

Най-новата кино продукция - „ Възвишение ", реализира рекордна гледаемост в първите дни след екранната си премиера на 10 ноември. Близо 30 хиляди души към този момент са гледали кино лентата на режисьора Виктор Божинов в 65 киносалона в страната, а 90% от билетите за актуалната седмица към този момент са продадени. „ Възвишение " е привлякъл най-вече аудитория в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. Предвид мощния зрителски интерес, Българската национална телевизия, като копродуцент, ще посвети на кино лентата особено издание на формата „ Лачените обувки на българското кино ". 90-минутното предаване, с водещи Александра Гюзелева и проф. Божидар Манов, ще бъде излъчено онлайн на 22 ноември (сряда), незабавно след централната емисия „ По света и у нас ".

„ Българска национална телевизия дължи на своите фенове тази директна среща в ефир със основателите на „ Възвишение ", тъй като отвън огромния интерес в кината филмът се трансформира и в най-коментираното културно събитие в последните две седмици, провокира невероятна реакция в обществените мрежи и се организира на процедура неповторим спор за това по какъв начин в 21-ви век четем историята. В диалога ще бъдат поканени да вземат участие както представители на филмовата общественост в България, по този начин и институциите, които финансират българско кино, тъй като „ Възвишение " слага и тематиката за стандарта на филмовата промишленост у нас " - съобщи програмният шеф на БНТ1 Севда Шишманова.

След мощната зрителска реакция Българска национална телевизия дава още веднъж среща на екипа на „ Възвишение " - режисьора Виктор Божинов, оператора Антон Бакарски, композитора Петър Дундаков, продуцента Иван Дойков. По аления килим ще премине и част от състава от надарени артисти. Те ще дават отговор на въпроси, заложени директно от публиката в студиото. Зрителите също ще могат да вземат участие в полемиката през обществените мрежи, с мнения и въпроси.

Водещата на „ Денят стартира с просвета " Анна Ангелова ще насочи покана за виртуална разходка из филмовата площадка на „ Възвишение " и ще покаже извънредни истории и фрагменти от снимачния развой.

В началото на формата екипът на „ Лачените обувки на българското кино " ще очертае във видеопреглед наличието на историческите романи в българското кино през годините.

Гледайте специфичното издание „ Лачените обувки на българското кино: „ Възвишение " " на 22 ноември (сряда) от 21:00 часа по БНТ1!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР