Най-ниската цена н тарифата на Meta все още не е

...
Най-ниската цена н тарифата на Meta все още не е
Коментари Харесай

Facebook и Instagram могат да намалят тарифите с почти 50% в стремежа си да спазят изискванията на DMA

Най-ниската цена н цената на Meta към момента не е задоволително ниска за множеството консуматори, твърди NOYB.

Meta обмисля да понижи съвсем на половина месечните абонаментни такси за потребителите на Фейсбук и Instagram в Европейския съюз. Това е належащо, с цел да се съблюдава Законът за цифровия пазар (DMA), заяви Ройтерс.

По време на еднодневна обществена работна среща по отношение на спазването на DMA шефът по въпросите на конкуренцията и регулирането на Meta Тим Ламб съобщи пред Европейската комисия (ЕК). Той сподели, че самостоятелните абонаментни такси могат да бъдат понижени. Про това доста – от 9,99 евро на 5,99 евро. Meta се надява, че намаляването на таксите ще спомогне за ускорение на процеса на Европейска комисия за решение на проблемите със сходството на Meta. Ако предлагането на Meta бъде признато, всеки спомагателен акаунт ще коства 4 евро вместо 6 евро.

Размерът на таксите

Ламб съобщи, че тези цени са " надалеч от най-ниската граница на диапазона, който всеки рационален човек би трябвало да заплаща за услуги с сходно качество ". И назова това " съществено предложение ".

DMA изисква от потребителите на Meta във Фейсбук, Instagram, Фейсбук Messenger и Фейсбук Marketplace „ свободно “ да дават единодушие за шерване на данни. Данните, употребявани за таргетиране на реклами, без да губят достъп до платформата, в случай че избират да не споделят данни. Това значи, че услугите би трябвало да дават допустима опция за потребителите, които не са съгласни със шерването на персоналните данни.

„ Администраторите би трябвало да дадат опция на крайните консуматори свободно да избират да се съгласяват с сходни практики за обработка на данните и регистрирането. Като оферират по-малко персонализирана, само че равностойна опция, и без да слагат потреблението на главната услуга на платформата или избрани нейни функционалности според от единодушието на крайния консуматор “,

казва DMA.
Meta ще понижи цените си

Но бранителите на неприкосновеността на персоналния живот в Европейски Съюз, като NOYB, стачкуваха против проекта на Meta. Планът да предложи абонаментен модел вместо единодушие за шерване на данни. Те го нарекоха „ модел „ заплати или не “. Модел който принуждава потребителите на Meta, които не могат да платят таксата, да се съгласят с инвазивното шерване на данни, което другояче биха отказали. В изказване, споделено с изданието Ars. Председателят на NOYB Макс Шремс съобщи, че даже в случай че Meta понижи таксите си до 1,99 евро, тя отново ще принуди 99,9 % от потребителите да дадат единодушието си.

„ Плати или кликни върху ОК “

„ От всички проучвания знаем, че даже такса от единствено 1,99 евро или по-малко води до смяна на единодушието на от 3 до 10 % на потребителите, които в действителност желаят да гледат реклама. само че нормално до 99,9 % от потребителите въпреки всичко кликат „ да “,

каза Шремс.

В Европейски Съюз Общият правилник за отбрана на данните (GDPR) " изисква единодушието да бъде " обещано безусловно свободно ", сподели Шремс.

„ В реалност не става въпрос за размера на сумата. Става въпрос за метода „ заплати или ОК “ като цяло. Цялата цел на „ заплати или ОК “ е да накара потребителите да кликнат върху ОК, даже в случай че това не е техният свободен и същински избор. Не считаме, че простата смяна на сумата разрешава този метод да си остане противозаконен “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР