Най-необичайният министър в света се казва Наная Махута. Тя е

...
Най-необичайният министър в света се казва Наная Махута. Тя е
Коментари Харесай

Най-необичайният министър в света е жена и има доста странен татус на лицето

Най-необичайният министър в света се споделя Наная Махута. Тя е първата жена външен министър на Нова Зеландия, заела този пост през 2020 година

52-годишната Наная Махута произлиза от племето маори, коренното население на Нова Зеландия. В момента маорите съставляват към 15% от популацията на страната.
                             

Наная работи в новозеландския парламент повече от 20 години. Прави усещане с татуировката си, която рисува през 2016 година като респект към предците си. Татуировката се назовава " та-моко " и е значим маорски признак. Тя демонстрира племенната принадлежност и ситуацията на индивида в обществото. При дамите тя покрива брадичката и леко допира устата. Това е един тип културен маркер, който ясно дефинира корените.

Първоначално Наная Махута е министър по въпросите на маорите, както и министър на локалното самоуправление. При обновяването на кабинета на министър-председателя Джасинда Ардерн обаче, е назначена за министър на външните работи.

" Надявам се, че доста други дами с маорски генезис, със разбъркан генезис в цяла Нова Зеландия ще видят в това следващото отваряне на достъпа до сфери, които бяха значително затворени в смисъл на професионални благоприятни условия ", сподели Наная, встъпвайки в служба.

През 2018 година Наная бе включена в листата на Би Би Си със 100-те най-влиятелни дами.
                             

Жените министри от дълго време към този момент не са единствено настоятелен фигури, задължени да съблюдават етикета и протокола. Много от тях градят кариера, само че сполучливо съвместяват уговорките си с персоналния живот.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, да вземем за пример, прекъсна излъчването си онлайн във Facebook, с цел да приспи тригодишната си щерка.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР