Най-натовареното пешеходно кръстовище в света се намира в токийския квартал

...
Най-натовареното пешеходно кръстовище в света се намира в токийския квартал
Коментари Харесай

Вижте кое е най-натовареното пешеходно кръстовище в света

Най-натовареното пешеходно кръстовище в света се намира в токийския квартал Шибуя, в който се намират доста забележителности, само че и места на модерната и поп културата, които би трябвало да се видят, по тази причина е прието и за място на трогателен нощен живот, място, където хората идват, с цел да се покажат и да бъдат видени, заяви телевизия N1.


Но самата висока активност на кръстовището се дължи на една от най-натоварените железопътни гари в света, от която на процедура се излиза на това кръстовище. Това е гара Шибуя, мястото, където световноизвестното куче акита Хачико всеки ден чакало стопанина си да слезе от влака 10 години след гибелта му.

2 500 души минават на зелена светлина

Повече от 2,5 хиляди души минават през пешеходната пътека в квартал Шибуя за един " зелен " период, а за един ден броят им нараства до 1 млн. и повече. Самият пешеходен преход пресича 10 платна за придвижване, пет големи пешеходни пътеки вид " зебра " свързват най-натоварените места в този многолюден и съвременен регион, а пътят на пешеходците се демонстрира от големи екрани, които са синхронизирани с всеки преход и в допълнение предизвестяват пешеходците за червен или зелен светофар, а на други знаци са изписани информации и вести като да вземем за пример прогнозата за времето.

Въпреки че е наречено " приливът ", съвсем необикновено е, че на това кръстовище трафикът протича без забавяния и проблеми.


Макар че може в никакъв случай да не сте били в Япония, сигурно сте се сблъсквали с тази пешеходна пътека - в ръка, прелиствайки някои от осведомителните канали.

Може да сте го забелязали в третото продължение на " Бързи и гневни " или да си го спомняте от " Изгубени в превода " със Скарлет Йохансон, а ценителите на азиатското кино сигурно го помнят от японската научнофантастична класика от 2000 година Battle Royale.

Разбира се, най-хубавата панорама към кръстовището е от птичи взор, тъй че околните небостъргачи постоянно имат платформи за снимане на кръстовището (за което в някои случаи се събира такса).

Най-добрият аспект към това кръстовище от пътя е този от Старбъкс от северната страна на кръстовището, където е същинско знамение да намериш празно място и който работи с най-голяма облага от всички клонове на този франчайз в света. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР