Най-натовареният ден от седмицата е събота, сочи проучванеDDoS атаките стават

...
Най-натовареният ден от седмицата е събота, сочи проучванеDDoS атаките стават
Коментари Харесай

DDoS атаките се увеличават, стават и по-сложни

Най-натовареният ден от седмицата е събота, сочи изследване

DDoS офанзивите стават все по-сложни и сложни за обезвреждане (източник: CCO Public Domain)

Интензивността на разпределените офанзиви от вида отвод от обслужване (DDoS) се е нараснала внезапно през първото тримесечие на годината, сочи проучване на компанията за сигурност „ Лаборатория Касперски ”.

В интервала януари-март DDoS офанзивите бележат растеж от 84%, спрямо последното тримесечие на 2018 година Нещо повече, тези хакерски атаки са станали доста по-продължителни – съгласно данните, междинната дълготрайност е повишена 4,21 пъти.

Освен това уредниците на сходни офанзиви усъвършенстват своите способи и DDoS нападенията стават все по-сложни и сложни за обезвреждане, установи проучването на Лаборатория Касперски.
още по тематиката
Китай остава водач по брой на изходящите офанзиви. Но най-вече ботнети, употребявани за организация на DDoS офанзиви, са засечени на територията на Съединените щати.

Пикът на DDoS офанзивите през първото тримесечие е бил в средата на март, до момента в който най-спокоен месец се оказва януари. Събота е най-интензивният ден от седмицата във връзка с DDoS офанзивите, а неделя – най-спокойният.

Пазарът на DDoS се трансформира, регистрира анализът. На мястото на закритите от управляващите уеб запаси за продажба на принадлежности и услуги за осъществяване на хакерски атаки се появяват нови. Атаките стават по-продължителни, а доста организации внедряват единствено базови контрамерки, които са незадоволителни.

Трудно е да се предвижда дали ще продължи растежът в броя на DDoS офанзивите, само че е несъмнено, че те ще стават по-сложни. Лаборатория Касперски поучава организациите да се приготвят да отразяване на DDoS офанзиви с нараснала трудност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР