Най-накрая след три месеца правителството излиза с програма, но тя

...
Най-накрая след три месеца правителството излиза с програма, но тя
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към управляващите: Освен в паралелна държава, живеем и в два паралелни свята

Най-накрая след три месеца държавното управление излиза с стратегия, само че тя от оттегляне от предизборните им обещания. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява програмата на кабинета по време на съвещанието на Националния съвет на партията.
„ Програмата е оттегляне от предизборни обещания. Десетки цели т.е. липса на цели. Стотици ограничения, които не са съобразени една с друга “, разяснява Нинова.
В същото време тя пропусна да даде оценка на дейностите на нея като водач и на партията, като единствено съобщи, че Българска социалистическа партия продължава осъществяването на своята стратегия без оттегляне от това, с което са се заели пред хората в предизборната акция. Нинова обаче предложи Националният съвет на партията да си сложи стратегическа цел – справяне с бедността, и разгласи, че също така в новия политически сезон Българска социалистическа партия ще предложи нов Закон за банката за развиване, защото все още тази банка се е трансформирала в инструмент за финансиране на 6-7 огромни компании в България.
Лидерът на левицата напомни, че през миналия сезон от Българска социалистическа партия са се заели с политики за държавната и общинска благосъстоятелност, политики за дребни и междинни предприятия, Закон за храните, Закон за ЧСИ, който съставлява част от политиката на партията за битка с монополите, грижа за приходите и слабите хора.
Корнелия Нинова насочи остра рецензия към политиката на ръководещите, като с този прийом още веднъж се върна на препоръчаният от Българска социалистическа партия антикорупционен закон и на разновидността на техните съперници.
„ Говорили сме си за паралелната страна, която краде по самостоятелни експертизи 10 милиарда лева годишно от джоба на всеки българин. Само да напомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше към 1 милиарда лева Помощта за децата с увреждания коства 70 млн. лева Виждате какво приказваме на фона на 10 милиарда “, съобщи Нинова, представена от организация Фокус.
„ Освен, че живеем в паралелна страна, сякаш живеем в два паралелни свята - на ръководещите и на действителния живот. Бих желала да ви изтъквам няколко неща единствено от вчерашния ден, с цел да видите двете действителности.
Управляващите сутринта в Парламента: „ Добрите вести бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и до момента от политиките за очистване на неграмотността. Укрепването на публичния ред и сигурността не престават да бъдат измежду законодателните ни цели. Няма да си затваряме очите пред криминогенната конюнктура в страната “, цитира фрагмент от декларацията на Цветан Цветанов водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Тя уточни, че на фона на картината, която е обрисувал Цветан Цветанов в Народното събрание, вечерта по новините са съобщили за случай в Пазарджишко с 6-годишно дете, застреляло притежател на заведение; за татко, който се е дрогирал пред детето си в заведение; за експанзия в метрото на София; за търсене на двама маскирани и други. „ Обществото чака опция на това ръководство. И дано този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за „ Българска социалистическа партия за България “. Да стартираме с антикорупционното законодателство, тъй като разбирам, че не можем да създадем нищо друго, в случай че не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия, която краде тези 10 милиарда лева, с цел да ги разпределим към тези обществени пластове, които имат потребност от тези пари. Антикорупционният закон е част от тази борба с паралелната страна “, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР