Най-мощните имуностимулатори не са хапчета или сиропи с витамини, а

...
Най-мощните имуностимулатори не са хапчета или сиропи с витамини, а
Коментари Харесай

5 храни, които ни пазят от болести

Най-мощните имуностимулатори не са хапчета или сиропи с витамини, а храни, които са изцяло налични и са на всички места към нас. Често укрепващият им резултат върху организма се подценява поради слабата осведоменост на хората. За чесъна се знае, че оказва помощ, само че малко на брой са наясно, че и орехите, и пикантните подправки имат сходно деяние.

Пилешката чорба държи надалеч вирусите

Според американско проучване карнозинът в пилешката чорба я прави домашно лекарство против леки вируси и неразположения през студените месеци. Карнозинът е вещество, което употребяват спортистите, с цел да се показват по-добре на съревнование. Според учените веществото покачва издръжливостта и мускулната мощ, работи като мощен антиоксидант и подмладява клетките. Освен карнозин пилешката чорба съдържа и доста цинк, който укрепва организма, с цел да може да се пребори с вируса. Помага и по-късно – когато сме към този момент заболели.

За да има оптимален резултат, се употребява всеки ден и наложително гореща. Заради високата температура бактериите в горните дихателни пътища не могат да се популяризират толкоз бързо. Доказано е, че цинкът редуцира настинката с три дни.

Чай от черничеви листа намалява кръвното

Една от най-модерните хранителни добавки. Вече се продават изсушени в някои биомагазини у нас и в множеството дрогерии. Най-богати на витамини, аминокиселини и други потребни субстанции са тези от бяла черница. Използват се в китайската медицина от епохи, а също и в Древна Гърция, само че в последно време добиват известност и у нас поради многочислените им лечебни качества. Помагат при хипертония, намаляват холестерола, обогатяват кръвта, укрепват костите, бъбреците и черния дроб и ускоряват имунитета.

За да приготвите чай от черничеви листа, берете ги млади, а след това ги изсушете на сянка или във фурната на слаб огън – към 40 градуса. Хубавото е, че този чай не съдържа кофеин и танин и към него не се привиква.

Сланината има антиканцерогенно деяние

Сланината съдържа незаменими мастни киселини, каротин, витамини А, D, E и други, които организмът усвоява по-лесно, в сравнение с при всички типове растителни масла. Лекари споделят, че тя е по-полезна даже от рибеното масло. Затова в последните години учени и диетолози се пробват да възвърнат изначалната популярност на сланината, която дълго време е била най-набеденият артикул в бита на народа ни. Всъщност, одобрявана в рационални количества – до 20 г дневно, и едва осолена, сланината не усилва, а контролира неприятния холестерол, укрепва защитните сили, дава сила, има антиканцерогенно деяние и други

Кълнове и поници ни подмладяват

Витамините и ферментите в кълновете подмладяват организма – възвръщат остротата на зрението, косата и кожата стават красиви, а зъбите – здрави. Изчислено е, че кълновете са с към 300 пъти по-полезни от непокълналите зърна и семена. Най-полезни за имунитета са тези от бобови семена и ленено семе.

Ако кълновете се оставят, порастват нежни зелени стръкчета – поници, които също могат да се употребяват в салати. Най-полезни за имунитета са тези от житните кълнове. За да се получат поници, семенцата би трябвало да се засадят в почва и да се поливат постоянно. Съдът наложително би трябвало да се сложи на слънчево място. Покълването става най-лесно в буркан, похлупен с марля и подложен на слънце. Пониците се режат с ножица, когато доближат височина от 5 до 10 см.

Ябълков оцет мори микроби и гъбички

Ефикасно средство за пречистване на организма, с мощно антибактериално деяние. Две супени лъжици дневно, разтворени в 1 ч.ч. вода с 1 с.л. мед, вършат организма по-устойчив на вируси. Домашният балсам сполучливо бори разнообразни типове гъбички и микроби. Това прави ябълковия оцет един от най-хубавите натурални антибиотици наред с чесъна. Той възвръща и киселинния баланс в организма, а това е значима причина, с цел да не боледуваме.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР