Най-модерният на Балканите дълбоководен басейн - Център по оцеляване на

...
Най-модерният на Балканите дълбоководен басейн - Център по оцеляване на
Коментари Харесай

Генериране на вълни и изкуствен дим: Вижте най-модерния дълбоководен басейн на Балканите

Н ай-модерният на Балканите дълбоководен басейн - Център по оцеляване на море, откриват през днешния ден във Висшето военноморско учебно заведение във Варна . Министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха в тържествената церемония в Морското учебно заведение.

По време на откриването ще бъде направена проява на опциите на новото оборудване. Дълбочината му е 3 метра в плитката част, а втората половина на басейна е 5 метра, заяви за Радио Варна капитан I сан проф. доктор Калин Калинов, заместник-ректор по образователната и научна активност на ВВМУ. Това съобщи.

Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) е образец за развиване на висшето обучение в България, сподели министър председателят акад. Николай Денков при откриването на новия Център за оцеляване на море във Варна. Той поздрави управлението на учебното заведение, че наред с образованието на курсантите, поставя доста старания и за подготовката на цивилни фрагменти за морския бизнес и стопанската система. 

При откриването на Центъра, началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров уточни, че това е най-модерното оборудване в Черноморския район.  

Басейнът е екипиран със система за генериране на талази, неестествен пушек и с други профилирани устройства, които разрешават основаване на условия, доста близки до действителните. Предвижда се тук да бъдат отработвани необятен набор морски избавителни интервенции, уточни капитан Калинов. Договорено е да бъде препоръчана подготовка и за екипажите на новите медицински хеликоптери, сподели още той. Ще се стартира с подготовката на профилираните формирования на Военноморски сили - водолазни и авиационни формирования на Военноморски сили и сили със особено предопределение.

Центърът по оцеляване на море е основан по стандартите на интернационалните условия за осъществяване и подготовка за оцеляване на море, в това число и за екипажи и пасажери на хеликоптери. Подобни уреди са построени още в Румъния, Турция и Украйна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР