Най-многолюдният пакистански град бе поставен днес под частичен локдаун, след

...
Най-многолюдният пакистански град бе поставен днес под частичен локдаун, след
Коментари Харесай

След бум на заразени: Локдаун в пакистанския град Карачи

Най-многолюдният пакистански град бе подложен през днешния ден под непълен локдаун, откакто през тази седмица една четвърт от тестваните за ковид са дали позитивен резултат, съобщи ДПА.

В 20-милионния град се затварят магазините, офисите, учебните заведения и заведенията за хранене, а публичният превоз стопира, сподели Мурад Али Шах, основният министър на провинция Синд. По думите му ситуацията е обезпокоително и би трябвало да се работи бързо. Ограничителните ограничения в Карачи ще работят най-малко до 8 август.
 В пакистанска провинция стопират заплатите на неимунизираните държавни чиновници В пакистанска провинция стопират заплатите на неимунизираните държавни чиновници
Ръководителят на пакистанска провинция разпореди, че държавните чиновници, които откажат да бъдат имунизирани против COVID-19, няма да...

Решението идва във време когато управляващите в Пакистан, и в частност в Карачи, се пробват да противодействат на разпространяването на по-заразния вид " Делта " на ковид и на задаващата се четвърта вълна от пандемията. " Делта " бе изолиран за пръв път в прилежаща Индия, където болести милиони и сложи на колене здравната система.

Досега случаите с ковид в Пакистан са над един милион, а умрелите с диагноза COVID-19 - повече от 23 000. Около 25 милиона пакистанци са с първа доза от ваксина против Ковид-19, незначителна част от популацията над 220 милиона, написа.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР