Най-много средства от проекта за над 9 милиона лева са

...
Най-много средства от проекта за над 9 милиона лева са
Коментари Харесай

Пилотната за страната ваучерна схема, изпълнена от ИАНМСП, подкрепи 516 МСП в дигиталния им преход с ваучери за сайтове и приложения, дигитален маркетинг, оптимизация на процеси и кибер и информационна сигурност

Най-много средства от плана за над 9 милиона лв. са употребявани за оптимизация на управнически, индустриални и логистични процеси

С общо 516 раздадени ваучера завърши пилотната за страната „ Ваучерна скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии (ИКТ услуги) на микро, дребни и междинни предприятия (МСП) “ по процедура BG16RFOP002-2.015 – Подкрепа за напредък на дребните и междинни предприятия (МСП) посредством пилотно използване на ваучерни схеми от ИАНМСП по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020.

„ Индикаторът ни бе 450 компании, само че сме щастливи, че успяхме да подкрепим 516 предприятия с два типа ваучери – на стойност 5 000 лева за уеб сайтове и приложения, и на стойност 20 000 лева – за услуги като цифров маркетинг, оптимизация на процеси, кибер и осведомителна сигурност. От тях 292 са микро предприятия, 147 са дребни, а 77 – междинни “, разяснява в границите на заключителната конференция по плана Васил Пеев, основен секретар на ИАНМСП и началник на плана.

„ Най-голямата част от тях – 314, бяха употребявани от МСП за оптимизация на процеси – логистични, управнически и индустриални. Средствата за тях възлизат на 6,412 млн. лева от общия бюджет на програмата: 9 775 672,98 лв.. С 94 ваучера, или 1,908 млн. лева, са подкрепени МСП, които имат потребност от развиване на цифровия маркетинг, а с 90 бяха построени корпоративни уеб сайтове или приложения – 469 000 лева 18 предприятия от общия брой са получили поддръжка в размер на 372 000 лева за осведомителната си и кибер отбрана “, заключи резултатите от плана той.

„ Не на последно място би трябвало да отбележим и разпределението на помощта в страната. По региони – най-вече са в Югозападен – 234 ваучера, в Южен централен – 76, в Северен централен – 73, 67 – в Североизточен, 41 – в Северозападен, и 25 – в Югоизточен “, добави той.

„ Работата по този план беше в действителност предизвикателна поради обстоятелството, че осъществяваме първа за страната ваучерна скица и сме първите, които получават опит в администрирането на сходна стратегия. Друго предизвикателство, пред което бяхме изправени, беше още пандемията COVID-19, само че все пак успяхме да я осъществяваме сполучливо и да предоставим в действителност скъпа поддръжка на бизнеса “, разяснява от своя страна изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР