Най-много са от Великобритания – шест. Сред кандидатите има организации

...
Най-много са от Великобритания – шест. Сред кандидатите има организации
Коментари Харесай

Българите в чужбина искат да открият 21 нови неделни училища

Най-много са от Англия – шест. Сред претендентите има организации от Германия, Албания, Италия, Испания, Франция, Нидерландия, Канада, Съединени американски щати и други

Общо 373 са българските неделни учебни заведения в чужбина през тази образователна година. Те се намират в 43 страни на шест континента. В тях се образоват над 35 000 деца от 4-годишна възраст, възпитаници от 1 до 12 клас и кандидат-студенти. За 12 години броят на децата в българските неделни учебни заведения е повишен съвсем 10 пъти.

Министерството на образованието и науката (МОН) подкрепя организационно, методически и финансово заниманията на децата от предучилищна възраст, образованието на по-големите възпитаници по български език и литература, история и цивилизация, география и стопанска система, както и действия, свързани със запазване на българския фолклор и просвета.

В стратегиите на МОН са включени проведени образования на учителите от неделните учебни заведения, партньорства сред тях и основаване на електронни обучителни материали за работа от разстояние.

За първи път през тази година се планува да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР