Най-много желаещи да посетят храмовете във Варна ще има около

...
Най-много желаещи да посетят храмовете във Варна ще има около
Коментари Харесай

Варненският митрополит Йоан: Всеки да поеме своята отговорност, а другото ще го стори Бог

Най-много искащи да посетят храмовете във Варна ще има към Цветница и седмица след нея - Великден, демонстрира практиката до момента, стана ясно от думите на митрополит Йоан.

Отбелязването на християнските празници ще бъде пред храмовете, тъй като тъкмо поради това се събират и хората, желаейки да получат благословената върбова клонка. " Това ще бъде направено, с цел да има успокоение и вземане предвид на всички хигиенични условия. На второ място, богослужението на Пасха Христова знаете стартира извън. Със започването на богослужението извън ще се постараем да раздадем и плодородния огън, там да стане и пасхалната полунощница, там да стартира изпяването на пасхалния канон на утринното свещенодействие. И богослужението приключва в храма, само че практиката демонстрира, че на късната света литургия има напълно не огромен брой хора ", съобщи още варненският и великопреславки митрополит Йоан пред медиите.

" По отношение на потребление на маски, на ръкавици, на дезинфектанти, на цялостно дезинфекциране на храмовете, на всички други типове богослужебни условия, всичко това ще бъде съобразено, и нашата молитва в този сериозен миг за целия свят, е Бог със своята берекет да просветли мозъците на учените лекари, с цел да намерят час по-скоро нужния лек, от една страна, и убедеността че възкръсналия Христос ще даде парченце благополучие за всяко семейство. ", сподели още митрополит Йоан

" Разбира се в дни на тестване ние би трябвало доста отговорно, както прикани и негово светейшество, ние споделяме, хората в рискови групи да останат вкъщи си, да четат свето евангелие, по никакъв метод това няма да наруши нито тяхната църковност, нито тяхното принадлежно деяние и битност в светата черква. Така че с поддръжка молитвена, духовна, плодородна, нашите духовни братя и свещенослужтели също са първа линия, както и вие като публицисти, тъй че Бог да пази всички нас.

Разбира се, всичко каквото би трябвало да се съблюдава, ние ще го спазим в границите на разумност на ненатрупване на хора, на отстояване разстояние един от различен, и което даде Господ опция и мощ да го сторим, да го сторим. Всеки да поеме своята действителна отговорност, а другото ще го стори Бог. ", приключи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР