Най-младият шеф на парламента в новата ни история е пловдивски

...
Най-младият шеф на парламента в новата ни история е пловдивски
Коментари Харесай

ГОРЧИВО! Вижте сватбата на новия парламентарен шеф Никола Минчев

Най-младият началник на Народното събрание в новата ни история е пловдивски шурей. 34-годишният правист Никола Минчев беше препоръчан от „ Продължаваме промяната “ (ПП) и със 158 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 72 „ въздържал се “ получи председателския пост.

Само Стефан Стамболов е бил по-млад от него с 4 години, когато оглавява Народното събрание (НС) през 1884 година В първото си изказване Минчев призна, че номинацията му е персонално предложение на водача на Политическа партия Кирил Петков, който го убедил да се нагърби с тази отговорност.

Новият началник влезе в 47-ото Народно събрание като лидер на пернишката листа, само че е обвързван с града под тепетата, тъй като от шест години е женен за пловдивчанката Силвия, написа „ Марица “. От постовете на Минчев в обществената мрежа проличава, че допреди да се влее в редиците на Политическа партия, е бил почитател на Реформаторския блок, а преди този момент и на „ Демократична България “ (ДБ), както и покровител на митингите против ръководството на ГЕРБ.
Никола Минчев е по-щастлив като жених, в сравнение с като началник на Народното събрание.

Красивата му брачна половинка обаче и сега продължава да поддържа Демократична България, проличава от профилната й фотография в мрежата. Това очевидно не е проблем, тъй като двете партии вървят към обща управническа коалиция, дружно с Българска социалистическа партия и „ ИТН “. При упования избор за министър председател на родения под тепетата Кирил Петков, Пловдив може да се похвали със съществено завръщане във властта.

Минчев е приключил най-престижната езикова гимназия в столицата -91-ва Немска, която се намира на „ Позитано “. Владее и британски език. Следва право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Работил е близо 10 години в адвокатската фирма „ Джингов, Гугински, Кючюков и Величков “, която напуща на 15 септември, поради, явно, захващането си с политиката.

Сферите му на работа като юрист са недвижими парцели, енергетика и общо корпоративно право.

„ Не се усещам с нещо по-голям от останалите депутати. Най-важното е, че сме равни – всеки от нас има идентични права и отговорности, всеки има своите компетентности “, съобщи след избора му новият началник на Народното събрание.

„ Тепърва ще би трябвало да привикна с този статут, защитата е огромна разлика. Надявам се, че няма да повлияе на персоналния ми живот. И ще направя всичко допустимо да не ми повлияе и да остана същият човек, който съм “, сподели още Минчев. Той похвали и заместниците си на председателската банка.

„ Екипът е много сериозен, хора с много сериозен опит са до мен. На председателската банка също се усещам убеден и ще разгадавам на тях “, сподели още Минчев, като добави, че би се съветвал с предходния началник на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева.

Минчев призна още пред медиите, че през годините е управлявал екип в адвокатската си процедура, само че не и толкоз огромен, колкото в този момент му се постанова.

„ Екип от 240 индивида не съм управлявал до момента, само че за всяко нещо има първи път “, показва убеденост новият ръководител на Народно събрание, който се оправи без гафове в първия си ден на парламентарната естрада.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР