Най-младият депутат е Георги Кръстев (23 г.) от ГЕРБ-СДСЛекарите са

...
Най-младият депутат е Георги Кръстев (23 г.) от ГЕРБ-СДСЛекарите са
Коментари Харесай

Вежди Рашидов открива 49-ото Народно събрание

Най-младият народен представител е Георги Кръстев (23 г.) от ГЕРБ-СДС
Лекарите са единствено петима

Вежди Рашидов ще открие първото съвещание и на 49-ото Народно заседание. Той ще е най-възрастният народен представител и в идващия парламент, сочи информация в листата с имена на депутатите, оповестен публично от ЦИК. Рашидов е на 71 години.

Според Конституцията първото съвещание на Народното събрание се открива от най-възрастния присъстващ депутат. Вежди Рашидов откри и предходния парламент, на който бе определен и за ръководител.

Следващият по “старшинство ” е отново народен представител от ГЕРБ. Това е Бранимир Балачев, определен за депутат от Варна, който е на 70 години.

Третият най-възрастен народен представител е Петър Кънев. Той още веднъж ще съставлява бургаския район от името на “БСП за България ”. Кънев е на 69 години.

Най-младият депутат в идващия парламент пък ще е Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС. Той е от регион Русе и ще дебютира като народен представител. Кръстев е на 23 години. Роден е на 15 декември 1999 година

За разлика от предходни парламенти, в които имаше обилие от депутати лекари, този път медиците са петима - някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов и доцент Лъчезар Иванов и началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ-Смолян доктор Красимир Събев от ГЕРБ, доцент Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи, пулмологът доктор Александър Симидчиев от ПП-ДБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР