Най-малкото, което може да се каже е, че това (изказването

...
Най-малкото, което може да се каже е, че това (изказването
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Радев изолира България от процесите, които текат в НАТО и ЕС

" Най-малкото, което може да се каже е, че това (изказването на Радев, че България няма да взе участие в общата доставка на Европейски Съюз на муниции за Украйна, бел. ред.) не подхожда на решенията на българския парламент и на неведнъж заеманите позиции от политическите сили, които съставляват болшинството от българските жители. "

Това съобщи експертът по национална сигурност, някогашен министър на защитата и някогашен народен представител Велизар Шаламанов в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ".

" Но тука има и други значими детайли, които са свързани с това, че по този начин заемана позиция от името на България, без тя да е подкрепена от Народното събрание, изолира България от всички процеси, които текат сега в НАТО и Европейски Съюз, процеси на консолидация, процеси на подсилване на отбранителните качества, на развиване на нови технологии, на прекосяване към ново равнище на съдействие в отбранителната сфера ", добави Шаламанов.

" В същото време основаването на неразбираеми механизми, по които въпреки всичко България подкрепя Украйна и работи в границите на НАТО и Европейски Съюз по заложените цели, тези неразбираеми механизми в допълнение корумпират в най-общ смисъл ръководството в България ", добави още Велизар Шаламанов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР