Най-малко трима полицаи в Сараево бяха ранени, когато шофьор на

...
Най-малко трима полицаи в Сараево бяха ранени, когато шофьор на
Коментари Харесай

Шофьор отказа да спре и блъсна патрулка в Сараево. Има ранени

Най-малко трима служители на реда в Сараево бяха ранени, когато водач на автомобил отхвърли да се подчини на нареждането им да спре и се блъсна в полицейската кола, заяви осведомителният уебсайт "Кликс ".

Последвало е гонене и мъжът е бил задържан в село Пазарич, покрай Сараево. Инцидентът станал към 3.30 часа тази нощ.

В отчет на Глобалната самодейност против транснационалната проведена престъпност - мрежа от над 300 самостоятелни международни и районни специалисти със седалище в Женева, представен от Би Би Си, се показва, че в интервала от 2014 до 2017 година в Сараево са маркирани сред 15 и 20 случая, при които крадци на коли при опит за бягство са стреляли против служители на реда или са развалили полицейски коли.

Затова крадците на коли се считат за най-опасните нарушители в града.

През 2017 година всеки ден е бил краден най-малко по един автомобил, се споделя в отчета, а измежду тях има даже и коли на локалната полиция, на Държавната организация за следствие и отбрана и на министерството на защитата.

Печалбата, осъществена от тези обири през последните 15 години, се прави оценка на 50 милиона евро, което прави тази форма на престъпност и една от най-доходоносните в страната, се показва в отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР