Най-малко трима души, включително дете, са загинали, а четирима са

...
Най-малко трима души, включително дете, са загинали, а четирима са
Коментари Харесай

Трима души загинаха при артилерийски обстрел на пазар в Донецк

Най-малко трима души, в това число дете, са починали, а четирима са ранени при украински обстрел на пазар в сепаратистката проруска Донецка област в Украйна, заяви информационната организация на сепаратистите, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5962
Донецката информационна организация (ДАН) сподели фрагменти на горящи сергии на централния пазар " Майски " и най-малко едно тяло на земята.

Според организацията през днешния ден някои елементи на региона са били обстрелвани със 155-милиметрови артилерийски снаряди, каквито употребяват страните от НАТО.

Информацията не може да бъде тествана, отбелязва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин доста пъти е казвал, че основната причина за по този начин наречената специфична военна интервенция, е отбраната на рускоезичното население в Донбас от гонене и набези от страна на Украйна.

Според Киев и западните му поддръжници Русия води непредизвикана от нищо война против суверенна страна, която се бие за оцеляването си.

Според Украйна съветските изказвания за преследвания на рускоезичното население са безпочвени и просто претекст за нашествието.

По-късно през днешния ден кметът на столицата на самопровъзгласилата се Донецка национална република Алексей Кулемзин заяви, че при украински обстрел на същия регион на Донецк, в който се намира пазарът, са ранени 13 души, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР