Най-малко шестима души са загинали, когато лодка с бежанци се

...
Най-малко шестима души са загинали, когато лодка с бежанци се
Коментари Харесай

Шестима загинали след драма с бежанци в Ламанша

Най-малко шестима души са починали, когато лодка с бежанци се преобърнала в Ламанша. Около 50 души са били избавени, оповестиха френските управляващи. Те са се пробвали да прекосят Ламанша от Франция до Англия рано сутринта.

Към 6 часа сутринта е почнала избавителна интервенция след подаването на сигнал, че няколко лодки, натоварени с бежанци, бедстват в протока. Британската брегова защита също се е присъединила избавителните дейности.

" Спасихме 54 души, измежду които и една жена ", споделя Ан Торел, доброволка, която е била на една от избавителните лодки. Тя разказва обезверените дейности на мигрантите, които са изгребвали с обувките си вода от потъващата лодка. „ Тя беше претрупана, имаше прекомерно доста хора в нея ", добавя Торел, представена от АРД.

Френската министър-председателка Елизабет Борн написа в Х (доскоро Туитър), че тъжи за жертвите след преобръщането на лодката.

С надуваеми лодки през Ламанша - едно рисково пътуванеСнимка: Gareth Fuller/PA/dpa/picture alliance

Опасният маршрут през Ламанша

Ламаншът е един от най-натоварените корабоплавателни пътища в света. Теченията в протока са мощни. Затова прекосяването с дребни лодки е рисково. Въпреки това мигранти се пробват още веднъж и още веднъж да стигнат незаконно до Обединеното кралство от Франция. Каналджийските банди нормално претрупват употребяваните от тях остарели и негодни надуваеми лодки, които едвам се държат на повърхността и рискуват да се преобърнат.

По данни на английското държавно управление от 2018 година насам над 100 хиляди души са се пробвали да доближат до Острова през Ламанша, от които към 16 хиляди единствено от началото на тази година.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР