Най-малко шест души са загинали при наводненията в югозападния френски

...
Най-малко шест души са загинали при наводненията в югозападния френски
Коментари Харесай

Невиждани наводнения в Южна Франция, има жертви

Най-малко шест души са починали при наводненията в югозападния френски департамент Од, където през миналата нощ за няколко часа паднаха превалявания, отговарящи на нормите за няколко месеца, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите.

Префектът на департамента Ален Терион сподели, че на помощ на хората, останали блокирани от водите по покривите на къщите си, са изпратени шест хеликоптера, само че неприятното време затруднява избавителната интервенция. В нея вземат участие към 250 пожарникари и 100 служители на реда.

Six people have died after flash flooding hit the Aude region of southern France, local officials say https://t.co/nh4Ilh7g2W
— CNN Breaking News (@cnnbrk) October 15, 2018
Най-тежко са потърпевши селата Конке сюр Орбиел и Вилярдонел, където тук-там равнището на водата е до прозорците на първите етажи.

Проливните дъждове не са необикновени за Франция по това време на годината, само че съгласно метеоролози в този момент е допустимо те да са били толкоз значителни поради извънредно топлата вода по крайбрежието на Средиземно море.

At least six people have died after storms swamped parts of SW France, flooding rivers and cutting off roads. Jo pic.twitter.com/OHWp14aynj
— BBC Weather (@bbcweather) October 15, 2018
Тази година е най-топлата във Франция от 1990-а, отбелязва Ройтерс.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР