Най -малко петима души са ранени при мощното земетресение с

...
Най -малко петима души са ранени при мощното земетресение с
Коментари Харесай

Има пострадали при мощното земетресение край Токио

Най -малко петима души са ранени при мощното земетресение с магнитуд 6,1, което раздруса японската столица Токио. Това заяви националната метеорологична работа на страната, представена от NHK. Четирима от тях са в Чиба и една жена в квартал Адачи в Токио. В някои здания асансьорите са спрели заради задействана спешна система. Както ПИК заяви, по данни на българи там, трусът е усетен като доста мощен.

Той е станал в 22:41 часа локално време (17:41 часа българско време) на 10 километра юг-югозападно от Чиба и на 32 километра източно от Кавазаки на дълбочина от 80 километра. Не е имало опасност от цунами след мощното земетресение в японската столица, само че се чакат вторични земетресения.
свързани новини4183преди 2 часа
Заради земетресението придвижването на метрото, както и високоскоростните влакове Шинкансен, в региона е изцяло спряно. Летище Нарита работи обикновено. Другото летище, Ханеда, затвори пистите си за инспекция. В офиса на японския министър председател Фумио Кишида е основан щаб за събиране на информация за бедствието.

Както оповестява организация Kyodo, земетресението не е довело до изключителни обстановки в спряната атомна електроцентрала " Токай-2 " в префектура Ибараки, източно от Токио.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР