Най-малко един човек загина, а над 20 души са ранени

...
Най-малко един човек загина, а над 20 души са ранени
Коментари Харесай

Един човек загина, десетки са ранени при силното земетресение на Филипините

Най-малко един човек почина, а над 20 души са ранени вследствие на мощното земетресение с магнитуд 6,4, раздрусало Южните Филипини през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

При управляващите започнаха да постъпват сведения от остров Минданао, където земетресението бе усетено най-силно. Трусът отвори пукнатини в здания, в това число в домове, и провокира суматоха измежду хората, които бягаха от магазини и офиси, и също по този начин стана и причина за прекъсване на тока.

"Началникът на нашата болница заяви, че дете е починало в резултат на земетресението ", сподели пред локалното радио кметът на град Тулунан в провинция Северен Котабато. Двама са ранени, добави той.

Разтърсен от земетресението беше и родният град на президента Родриго Дутерте - Давао, един от най-големите на Филипините. В прилежащата провинция Южен Давао 20 души са потърпевши от паднали парчета и мебели, съобщи представител на управляващите пред същото радио. "Много къщи са понесли тежки вреди. Един човек е в сериозно положение ", сподели той.

В провинция Котабато бе обявено за трима ранени. Ренато Солидум, началник на филипинската сеизмологична работа, съобщи пред новинарския ефирен канал Ей Ен Си, че има възможност от вторични земетресения, които може да са мощни и да причинят съществени вреди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР