Най-малко един човек е загинал в Одеска област след руско

...
Най-малко един човек е загинал в Одеска област след руско
Коментари Харесай

Най-малко един човек е загинал в Одеска област при руски обстрел

Най-малко един човек е умрял в Одеска област след съветско нахлуване с дронове. Това заяви в платформата Телеграм ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер.

Междувременно, трети украински водач на камион е умрял при блокадите на границата с Полша. Припомняме, че от 6 ноември насам полските водачи блокират граничните пунктове с искане Европейски Съюз да възвърне системата, която изисква от украинските компании да си обезпечат разрешителни за работа в блока.

От своя страна, президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската противовъздушна защита. Това стана откакто в границите на една седмица са били прихванати 104 от 112 ирански дронове камикадзе " Шахед ", както и десетки ракети. 

 
Целта е да укрепим оптимално Украйна и да усилваме отбраната си всеки месец. Тази седмица потвърди успеваемостта на системите за противовъздушна защита, предоставени от сътрудниците ни. Работим за подсилване на противовъздушната ни защита и към този момент сме сключили съглашения. Тази тематика се разисква на всяка среща.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

От своя страна президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че изявлението на американския президент Джо Байдън, в което се твърди че Кремъл ще нападне страна от НАТО, в случай че завоюва в Украйна, е " цялостна нелепост ". Той също по този начин предизвести за " проблеми " със прилежаща Финландия, откакто тя се причисли към Алианса по-рано тази година. Според него Москва възнамерява да реорганизира военни поделения, с цел да разположи повече войски в северозападния си район, до границата с Европейски Съюз и НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР