Най-малко две базирани в Украйна въоръжени групировки, съставени от руснаци,

...
Най-малко две базирани в Украйна въоръжени групировки, съставени от руснаци,
Коментари Харесай

Базирани в Украйна руски въоръжени групировки съобщиха, че са нахлули в Русия

Най-малко две основани в Украйна въоръжени групировки, формирани от руснаци, борещи се против Кремъл, настояват на страниците си в обществените мрежи, че през днешния ден са дали начало на навлизане през западните граници на Русия, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Както Легионът " Свобода за Русия ", по този начин и батальонът „ Сибир “ оповестиха на профилите си в обществената мрежа „ Телеграм “, че са подхванали офанзиви от Украйна на съветска територия.

„ Ще си върнем страната от режима сантиметър по сантиметър “, заяви Легион „ Свобода за Русия “ в коментара си в „ Телеграм “.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери по самостоятелен метод тази информация. Тя не е съумяла и да се свърже за коментар през днешния ден и с съветски публични източници.

В предишното съветските източници са определяли групите за марионетки на Въоръжените сили на Украйна и на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, което съгласно Москва се пробва да провокира безпорядък в Русия.

Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна, съобщи пред украинския ефирен „ Канал 24 “, че групировките организират интервенции на съветска територия без значение от Украйна. Той добави, че в интервенцията взе участие и трета формация – „ Руски доброволчески корпус “.

Според Ройтерс коментарът на Легион „ Свобода за Русия “ се отнася до идните в края на тази седмица избори в Русия.

„ Народът ще гласоподава за този, за който желае, а не за този, за който би трябвало. Руснаците ще живеят свободно “, съобщи групировката.

Легионът „ Свобода за Русия “ и „ Руския доброволчески корпус “ и преди са поемали отговорността за сходни набези от украинска на съветска територия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР