Най-малко четирима души са загинали, а десетки вероятно са изчезнали

...
Най-малко четирима души са загинали, а десетки вероятно са изчезнали
Коментари Харесай

Лодка с мигранти от Венецуела е потънала край Кюрасао

Най-малко четирима души са починали, а десетки евентуално са изчезнали при корабокрушение на лодка с венецуелски мигранти, които желали да избягат на остров Кюрасао, заяви Франс прес.

Открити са телата на две дами и двама мъже, продължава издирването на още възможни жертви.

На борда на лодката е имало трийсетина души, които тръгнали от Северна Венецуела съгласно локални медии. Всички са били на възраст под 35 години, имало е и деца по думите на локален народен представител от опозицията. Всеки платил по 100 $ на трафикантите, с цел да ги откарат до холандския карибски остров Аруба, покрай крайбрежията Венецуела.

Засега не може да се откри тъкмо какъв брой са жертвите, защото са пътували незаконно, акцентира депутатът.

Полицията в Кюрасао заяви, че е арестувала двама мъже, евентуално мигранти, в зоната, където са открити телата.

Хората, които бягат от Венецуела знаят какъв брой доста рискуват с лодките, които не са годни за сходно пътешестване и заплахата да бъдат задържани, разяснява представител на полицията.

Корабокрушението стана в подтекста на напрежение сред Венецуела и Аруба, Кюрасао и Бонер, откакто президентът Николас Мадуро заповяда да бъдат прекратени въздушните и морските връзки сред неговата страна и карибските острови, тъй като ги подозира за контрабанда.

Социологът Томас Паес разяснява, че 500 000 венецуелци са напуснали страната през последните две години поради дълбоката икономическа и политическа рецесия при ръководството на Мадуро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР