Най-малко четирима души са изчезнали и има опасения, че са

...
Най-малко четирима души са изчезнали и има опасения, че са
Коментари Харесай

Има опасения, че четирима души са мъртви в резултат на взрив в химически завод в Словения

Най-малко четирима души са изчезнали и има опасения, че са умряли, а към 20 са ранени след детонация в химически цех в Югоизточна Словения, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите оповестиха, че още двама души са в болница в сериозно положение с тежки обгаряния след гърмежа в Кочевие, за който бе обявено към 8,30 часа тази заран. В завода " Меламин " работят към 200 души.

Шефът на компанията Сречко Щефанич сподели, че избавителните екипи търсят четиримата изчезнали. " Шансовете да са оживели са дребни ", сподели той.

Двамата души в сериозно положение са трансферирани в болница в Любляна.

Не е ясно за момента какво е предизвикало детонацията. Властите, които в началото помолиха хората да не излизат, по-късно оповестиха, че предварителните проби са посочили, че няма заплаха за публичното здраве.

Местните поданици споделиха, че детонацията е раздрусала целия регион. Градът, който се намира на към 55 километра югоизточно от Любляна, е с население 8000 души.

Телевизия N1 заяви, че локалният съвет за изключителни обстановки е заседавал изключително.   

Допреди обед огънят е сподавен. Сградата на завода съществено е потърпевша от пожара.

Заводът " Меламин " произвежда  химически артикули като меламинови смоли за производството на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата  и лакова индустрия, импрегнирана декоративна хартия за мебелната промишленост и импрегнирани материали за произвеждане на обувки.

Словенската осведомителна организация разказва детонацията като „ най-тежкия промишлен пожар в най-новата словенска история “. Общо 17 промишлени пожара са регистрирани от 1995 година, които нанасят най-вече материални вреди, добавя организацията.   

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР