Най-малко 94 цивилни, включително деца, са убити за 24 часа

...
Най-малко 94 цивилни, включително деца, са убити за 24 часа
Коментари Харесай

94 цивилни са убити при бомбардировки на сирийския режим близо до Дамаск

Най-малко 94 цивилни, в това число деца, са убити за 24 часа при интензивни бомбардировки на сирийския режим против бунтовническия анклав Източна Гута покрай Дамаск, съобщи Франс прес, като се базира на данни на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

При бомбардировките на авиацията и артилерийски обстрел са ранени към 325 души.

Това стана ден, откакто силите на режима укрепиха позициите си към обсадения анклав, което може да знак, че се приготвя сухопътно нахлуване.

Няма коментар от страна на сирийските военни. Правителството в Дамаск твърди, че офанзивите му са ориентирани само против екстремистите.

Организация на обединените нации настоя бомбардирането на цивилни в бунтовническия анклав Източна Гута от сирийската авиация да бъде неотложно прекъснато, съобщи Франс прес.

" Хуманитарната обстановка на цивилните в Източна Гута е отвън всевъзможен надзор ", съобщи в официално съобщение, публикувано в Бейрут, координаторът на Организация на обединените нации за филантропичната помощ в Сирия Панос Мумцис.

Абсолютно налага се на това безсмислено човешко страдалчество да се постави край неотложно. „ Бомбардирането на мирни жители и инфраструктура би трябвало незабавно да спре ", сподели Мумцис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР