Най-малко 93 са загиналите при вчерашната атака край Москва. Това

...
Най-малко 93 са загиналите при вчерашната атака край Москва. Това
Коментари Харесай

Броят на загиналите при вчерашното нападение в концертна зала в Русия достигна 93 души

Най-малко 93 са починалите при вчерашната офанзива край Москва. Това заяви през днешния ден съветският Следствен комитет и предизвести, че броят на жертвите се чака да се усили още, съобщи Ройтерс.

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха пукотевица с автоматизирани оръжия в концертна зала в град Kрасногорск, последвана от голям пожар. Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна офанзива са били арестувани 11 души, в това число четирима директно забъркани в нея.

Следственият комитет сподели още, че причинителите са употребявали запалителна течност, с цел да опожарят постройката.

Междувременно съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) съобщи, че четиримата обвинени за причинители на офанзивата в покрайнините на Москва са се били насочили към границата на Русия с Украйна преди да бъдат арестувани рано тази заран и са били в контакт с украинската страна. ФСС добави, че офанзивата е била деликатно планувана.

Директорът на Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин и шефът на Росгвардия Виктор Золотов рапортуваха на съветския президент Владимир Путин за хода на следствието на терористичния акт, осъществен в зала " Крокус сити хол ", съобщи ТАСС, като се базира на президентската пресслужба.

Путин е разговарял също с губернатора на Московска област Андрей Воробьов, с вицепремиера Татяна Голикова и министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко за взетите ограничения за оказване на помощ на потърпевшите.

Министърът на изключителните обстановки Александър Куренков е уведомил президента за взетите ограничения за избавяне на хората и за оказване на цялата допустима помощ на потърпевшите. Министърът означи, че в тях са взели участие сътрудници на специфичните и силовите ведомства, се споделя в известие на пресслужбата.

Путин пожела на всички потърпевши бързо възобновяване и благодари на медиците, сподели вицепремиерът Голикова.

Съединени американски щати са предизвестили Русия през последните седмици за допустима офанзива. " Предупредихме руснаците по съответния метод ", е споделил източникът, поискал да резервира анонимност, без да заяви детайлности.

Часове преди предизвестието на посолството съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е осуетила офанзива против московска синагога от страна на клона на " Ислямска страна " в Афганистан (известен като " ИД-Хорасан " или ИДИЛ-К), който има за цел основаването на халифат на територията на Афганистан, Пакистан, Туркменистан, Таджикистан, Узбекистан и Иран, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати, европейски, арабски страни, някогашни руски републики и доста други страни, както и Съветът за сигурност Организация на обединените нации, обявиха, че са потресени от случилото се и показаха съболезнования и състрадание.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш жигосах " по допустимо най-категоричния метод " снощното нахлуване в концертната зала " Крокус сити хол " в съветския град в Подмосковието Красногорск, съобщи Ройтерс.

" Генералният секретар изрича своите дълбоки съболезнования на опечалените фамилии (на загиналите), и на народа (на Русия), и на държавното управление на Руската федерация. Той пожелава на ранените бързо възобновяване ", сподели в изказване заместник-говорителят на Гутериш - Фархан Хак, представен от Ройтерс.

Унгарският министър председател Виктор Орбан изрази съболезнования на народа на Русия по отношение на терористичния акт в концертна зала в Подмосковието.

Президентът на Франция Еманюел Макрон осъди твърдо терористичната офанзива против концертна зала в Подмосковието, за която отговорност пое " Ислямска страна ", съобщи Франс прес, като се базира на изказване на френското президентство.

Италианският министър председател Джорджа Мелони осъди " отвратителния терористичен акт ", осъществен в Москва през вчерашния ден, предадоха международните организации.

Европейският съюз е покъртен и шокиран от информациите за терористична офанзива в Москва, съобщи представител на Европейски Съюз. „ Европейски Съюз осъжда всички офанзиви против цивилни ", добави представителят Петер Стано във връзка стрелбата в концертната зала в Подмосковието.

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования по отношение на терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол ".

Източници Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР