Най-малко 93 са загиналите при терористичната атака край Москва. Това

...
Най-малко 93 са загиналите при терористичната атака край Москва. Това
Коментари Харесай

Броят на загиналите при нападениетo в концертна зала в Русия достигна 93 души

Най-малко 93 са починалите при терористичната офанзива край Москва. Това заяви през днешния ден съветският Следствен комитет и предизвести, че броят на жертвите се чака да се усили още. Отговорност за нападението пое Ислямска страна. Това стана, посредством известие на групировката в платформата Телеграм. Атаката е станала по време на концерт на групата “Пикник ”. Съобщава се за най-малко трима нападатели, като съгласно очевидци те са влезнали в постройка от партера и първо са нападнали охранителите и след това феновете. По време на стрелбата те са хвърлили запалителна граната, поради която е бил провокиран пожар в цялата постройка. Последвала е незабавна евакуация на хората, като доста от тях са били избавени от покрива на постройката. В гасенето на пожара са се присъединили и хеликоптери, които са излели над 160 тона вода.
Видях мъж с картечница. Бях доста надалеч, на балкона, не можех да видя в елементи. Видях, че мъжът носеше някаква кафява униформа или нещо сходно. Не знам дали беше нещо като бронежилетка, или беше особено облекло.
Дейв Примов, свидетел на стрелбата в Кметството на Крокус

Впоследствие съветските сили за сигурност обявиха, че са почнали търсене на нападателите. 
В момента не престават избавителните и оперативните действия. Наред с тях са стартирани и първични следствени дейности, назначени са и към този момент се правят експертни изследвания. Това е цялата информация към този момент.
Светлана Петренко, представител на Следствения комитет на Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че е съветският президент Владимир Путин е  държан непрекъснато в течение на протичащото се. Последваха реакции от целия свят. След нападението реакции пристигнаха от Европейски Съюз, Организация на обединените нации, Париж, Берлин,  Мадрид, Вашингтон и Рим.
Мислите ни са с жертвите на тази ужасна пукотевица. Това е един извънредно сложен миг, както за жертвите, по този начин и за околните им.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати

Припомняме, че преди две седмици американското посолство в Русия предизвести жителите си, че екстремисти имат непосредствени проекти за взимане под прицел на огромни събирания в Москва, включително и на концерти ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР