Най-малко 85 души са загинали при сблъсъци между пастири и

...
Най-малко 85 души са загинали при сблъсъци между пастири и
Коментари Харесай

Най-малко 85 убити при сблъсъци в Нигерия

Най-малко 85 души са починали при конфликти сред пастири и фермери в щата Плато в Централна Нигерия , съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.. Агенцията в началото осведоми за 30 починали.

Представител на локалните управляващи заяви, че има ранени, без да уточни техния брой, както и че " няколко къщи са били унищожени и доста хора в този момент са прогонени от домовете си ".

Държавната организация за ръководство на изключителни обстановки (SEMA) също сподели, че " хиляди хора се движат по пътя " след офанзивите.

Регионът се намира на границата сред най-вече мюсюлманския север на Нигерия и основно християнския юг и от години страда от етническо и религиозно принуждение.

Не е ясно какво е провокирало последните конфликти, само че убийствата сред пастири и фермери постоянно са съпроводени от набези в селата на тежко въоръжени банди.

Полицията заяви в четвъртък, че е арестувала петима души по отношение на насилието .

" Разгърнато е засилено наличие на силите за сигурност ", сподели представителят на полицията Алфред Алабо в изказване. " Засега спокойствието е възобновено в общата зона на локалното ръководство на Мангу, като обстановката се следи. "
 Загинали и отвлечени при нахлуване над американски ескорт в Нигерия
Загинали и отвлечени при нахлуване над американски ескорт в Нигерия

Няма потърпевши американци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР