Най-малко 800 души са евакуирани в Индонезия след многобройни изригвания

...
Най-малко 800 души са евакуирани в Индонезия след многобройни изригвания
Коментари Харесай

Вулкан изригна в Индонезия, има пострадали

Най-малко 800 души са евакуирани в Индонезия след многочислени изригвания на вулкана Руанг, който дни наред изхвърля в небето облаци лава и пепел, съобщи Ройтерс.

Има потърпевши. Кадри на организацията демонстрират хора, които са сложени на носилки, и жена с бинтована глава, качена върху гърба на мъж.

От през вчерашния ден вулканът е изригнал повече от три пъти. След нарасналата интензивност управляващите покачиха равнището на паника до второто най-високо равнище, показват от Индонезийския център за вулканология и понижаване на геоложките рискове (PVMBG). 
  Изригването на вулкана е провокирано от скорошни трусове на острова. Планината изхвърля рискови и „ избухливи горещи облаци “ на височина до 1,8 км в небето. 
„ Трябва да почистим острова, тъй като чакаме, че може да има още изригвания. Никаква активност не е позволена в границите на четири километра от кратера “, показват от центъра.
Кадрите на Ройтерс демонстрират потоци от алена лава, която се стича по планината и извиващи се облаци от пепел над кратера.
На остров Руанг живеят 838 поданици, множеството от които към този момент са евакуирани до най-близкия остров Тагуланданг.


 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР