Най-малко 8 мирни жители загинаха при обстрела на турския град

...
Най-малко 8 мирни жители загинаха при обстрела на турския град
Коментари Харесай

Сражения на границата със Сирия: Кюрдите обстрелваха турски град

Най-малко 8 мирни поданици починаха при обстрела на турския град Нусайбин по границата със Сирия, заяви Анадолската организация. Други 35 са потърпевши.

Минометният обстрел се е водил от членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и Силите за национална самозащита “ (СНС), против които Турция прави военната интервенция в Сирия източно от град Евфрат.

Общо 13 мирни поданици на турски гладове са починали при офанзивите на кюрдските формирования от началото на турската интервенция преди два дни – 8 в Нусайбин, трима в Акчакале и двама в Суруч.

ПКК работи на територията на Турция, а СНС – в Сирия. Турската интервенция цели да бъде основана в северна Сирия буферна зона, която би трябвало да стане предпазен пояс за турската граница. По замисъла на Анкара там би трябвало да се заселят сирийските бежанци.
Ислямистки атентат в кюрдски град на Сирия
Атентат бе осъществен в град Камъшъ, североизточната сирийската провинция Хасеке. Загивали са четирима души, други девет са ранени. По данни на телевизия „ Ал Хадас” задействана е бомба в автомобил, паркират пред един от заведенията за хранене в града. Терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД) пое отговорността за атентата.

Телевизията твърди, че терористите са се засилили след нахлуването на турската войска в северна Сирия.

Камъшлъ е административен център на самопровъзгласената кюрдска автономност в североизточна Сирия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР