Най-малко 78 мигранти се удавиха, а 104 бяха спасени при

...
Най-малко 78 мигранти се удавиха, а 104 бяха спасени при
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Близо 80 мигранти се удавиха край Гърция, десетки са изчезналите

Най-малко 78 мигранти се удавиха, а 104 бяха избавени при огромна избавителна интервенция от рибарска лодка, която потъна край южния бряг на Гърция тази заран, оповестиха локалните управляващи.

Инцидентът е станал на 75 километра югозападно от Пелопонес, където са били изпратени седем кораба на бреговата защита и флота и хеликоптер, а в издирването са взели участие и няколко частни кораба.

Четирима оживели пасажери от корабокрушението, за което се счита, че е плавало от региона на Тобрук в източна Либия за Италия, са откарани в болница.

Няма информация какъв брой пасажери е имало в кораба, само че се счита, че с изключение на 78 починали има и десетки изчезнали, заяви гръцката брегова защита.

Италианската брегова защита уведоми гръцките управляващи и организацията за отбрана на границите на Европейски Съюз Frontex тази заран, че лодка с мигранти се доближава към Пелопонес.

Контрабандистите на мигранти от ден на ден употребяват по-големи кораби, яхти и платноходки, с цел да избягат от патрулите на бреговата защита.

Вчера яхта под американски байрак с 90 мигранти в нея, която наподобява е била открадната от пристанище в Турция, изиска помощ.

При друга интервенция през днешния ден повече от 70 мигранти бяха превозени със аероплан до пристанище на южния бряг на остров Крит, откакто управляващите откликнаха на апела им за помощ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР