Най-малко 75 хил. пътуващи се очаква да бъдат пряко засегнати

...
Най-малко 75 хил. пътуващи се очаква да бъдат пряко засегнати
Коментари Харесай

Стачка на авиодиспечерите във Франция ще наруши въздушния трафик

Най-малко 75 хиляди пътуващи се чака да бъдат директно наранени от анулира и забавяния на полети поради почналата стачка на авиодиспечерите в цяла Франция, съобщи ДПА.

Трийсет и пет часовата стачка - третата национална стачка на авиодиспечери в Европа за тази година - стартира през вчерашния ден от 19 ч. локално време (20 ч. българско) и ще продължи до 6 ч. сутринта в петък. Летищата Париж-Орли, Лион, Марсилия и Тулуза се чака да бъдат най-засегнати.

Асоциацията " Авиолинии за Европа " (A4E) съобщи, че стачките имат " скъпоструващ резултат върху туризма ", и прикани " в частност тези, които вземат политическите решения във Франция, да създадат по-предвидимо въздействието на стачките ".

" Ер Франс " съобщи, че поради стачката френските авиационни управляващи са призовали самолетните компании да понижат полетите си през днешния ден. " Ер Франс " има намерение далечните й полети да летят по разписание през днешния ден, само че ще понижи тези на близко и приблизително разстояние.

Днес се чака да има стачки във всички обществени услуги във Франция. Синдикатите се активизираха, с цел да се борят против проектозакон за трансформацията на обществените услуги, и приканиха за манифестации против съкращенията на работни места и краткосрочните контракти за претовареност. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР