Най-малко 64 души са загинали в щата Уттаракханд в Северна

...
Най-малко 64 души са загинали в щата Уттаракханд в Северна
Коментари Харесай

Десетки жертви на свлачища в Индия

Най-малко 64 души са починали в щата Уттаракханд в Северна Индия вследствие на мощните мусонни дъждове през седмицата и провокираните от тях свлачища и наводнения, написа вестник „ The Times of India ”.

Изданието оповестява и за девет алпинисти, починали поради неприятните метеорологични условия, съобщи БГНЕС.
 70-годишна индийка роди крепко бебе 70-годишна индийка роди крепко бебе
Индийка на 70 години роди крепко бебе, което я прави една от най-възрастните майки, раждали в миналото, предава БГНЕС. Дживунбен Рабари от...

От естественото злополучие най-сериозно пострада курортният град Найнитал, ситуиран в подножието на Хималаите. По последни данни, в него в резултат на срутени жилища, са починали 34 души, а 17 са ранени.

Властите в щата желаеха помощ от въоръжените сили, които са привлечени да вземат участие в избавителните интервенции. През последните денонощия те съумяха да възстановят транспортната връзка с Найнитал и да освободят придвижването по огромна част от автомобилните пътища в региона на града. Повече от 16 000 индивида са евакуирани на безвредни места, проведена е доставката на филантропична помощ за жителите на Уттаракханд, потърпевш от дъждовете и свлачищата. В помощ на популацията са изпратени 77 избавителни екипа и повече от 5 000 служители на реда.

За последните три седмици в щата Керала паднаха над 135% от месечната норма на преваляванията. Наводненията и свлачищата предизвикаха гибелта на минимум 38 души. От 16 октомври там се организират избавителни действия с поддръжката на индийската войска, военноморските сили и авиацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР