Най-малко 52 затворници бяха убити при сблъсъци в затвор в

...
Най-малко 52 затворници бяха убити при сблъсъци в затвор в
Коментари Харесай

Портите на ада: Опожарени тела и обезглавени трупове в бразилски затвор

Най-малко 52 пандизчии бяха убити при конфликти в затвор в бразилския щат Пара, съобщи Sky News. Възможно е броят на жертвите да се усили.

Около 07:00 часа сутринта локално време, по време на закуска, две враждуващи незаконни групи се атакували взаимно. Едната проникнала в помещението на другата, и с цел да попречи на надзирателите да се намесят, го запалила.



При всеобщите конфликти са починали над 50 души. Поне 16 от жертвите са били обезглавени, а някои от пандизчиите са починали от задушаване. Няма убити служители на реда или надзиратели. Затворът е бил претъпкан, пишат бразилските медии. Той е можел да побере най-много 200 пандизчии, само че там са лежали над 300.



Бразилия е на трето място в света по брой пандизчии - общо над 700 000. Много постоянно се стига до сходни съдбовни произшествия поради пренаселеността и мизерните условия. През месец януари 2017 година близо 150 пандизчии бяха убити при конфликти сред членове на две от най-големите незаконни банди в южноамериканската страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР