Най-малко 50 души загинаха при сблъсък между пътнически и товарен

...
Най-малко 50 души загинаха при сблъсък между пътнически и товарен
Коментари Харесай

Най-малко 50 загинали и 179 ранени при сблъсък на пътнически и товарен влак в Индия

Най-малко 50 души починаха при конфликт сред пътнически и товарен трен в Индия, оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Индустан Таймс “. Най-малко 179 ранените при конфликта на влаковете, оповестява ТВ каналът.

Влаковете са се сблъскали към 19:20 ч. локално време покрай град Баласор в Индия. Пътническият трен е пътувал от Калкута за Ченай. Кадри демонстрират четири дерайлирали пътнически вагона. Според последната налична информация 8 вагона от 12841 UP „ Shalimar-Chennai Coromandel Express “ са дерайлирали след конфликт с товарен трен наоколо до гара Баханага.

Малко по-късно различен пътнически трен е дерайлирал на същото място в Одиша, където „ Coromandel Express “ се е сблъскал с товарен трен.

В диалог с новинарски канал пасажерът от експреса " Хумсафар ", Субханкар Руидас, съобщи: " Изпитахме чувство, сходно на трус, когато нашият трен се удари в авариралия „ Coromandel Express “. Моят вагон не е претърпял огромни вреди. Всички седим вътре във влака. Видях по какъв начин спасителите оказват помощ на ранените пасажери от „ Coromandel Express “.

Началникът на пожарната работа в щата Одиша Судханшу Саранги управлява избавителните интервенции. Персоналът на околните медицински колежи и лечебни заведения е мобилизиран в подготвеност.

Повече от 100 чиновници на Националните сили за битка с бедствията и техните щатски сътрудници вземат участие в избавителната интервенция и търсят потърпевшите. Много пасажери може да са останали под преобърнатите вагони на влака, прецизира NDTV.

Министър-председателят Нарендра Моди изрази скръбта си от загубата на човешки животи при влаковата злополука в Одиша. " Съкрушен съм от влаковата злополука в Одиша. В този час на тъга мислите ми са със фамилиите на починалите. Дано ранените да се възстановят скоро. Разговарях с министъра на железниците и се срещнах със обстановката. На мястото на произшествието се организират избавителни интервенции и се оказва всякакво допустимо подпомагане на потърпевшите ", написа той в Туитър.

Близо 50 коли за спешна помощ са на място, само че ранените наподобяват прекалено много. Голям брой рейсове са мобилизирани, с цел да трансферират ранените в болница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР