Най-малко 50 души са загинали при срутване на нефритена мина

...
Най-малко 50 души са загинали при срутване на нефритена мина
Коментари Харесай

Най-малко 50 души са загинали при срутване на нефритена мина в Мианмар

Най-малко 50 души са починали при сриване на нефритена мина в Мианмар , откакто миньори и машини са заровени под купчина земна маса късно в понеделник, оповестява " Ройтерс ".

Три тела са извадени от отломките, разяснява Тин Со, народен представител, представляващ богатия на нефрити регион Хпакант в щата Качин в северната част на страната. Смъртоносни свлачища и други произшествия са постоянно срещани в неприятно контролираните мини на Хпакант .

Общо 54 служащи от две минни компании, дружно с 40 машини и транспортни средства , в това число багери и камиони са затрупани и хваната в капан под купчина парчета, изяснява той и добавя, че " надали ще оцелеят. Не е допустимо , тъй като са под тиня . Много е мъчно да се извлекат телата ".

Пожарната е направила претършуване и се организират избавителни дейности .

Министерството на информацията в Мианмар удостоверява, че 54 служащи са изчезнали и разпознава фирмите като " Шве Нагар Кое Каунг " и " Мианмар Тура ".

Групата за отбрана на околната среда " Глобал уитнес " пресмята, че цената на нефритеното произвеждане в Мианмар е към 31 милиарда $ през 2014 година Според специалисти, множеството камъни се изнасят контрабандно в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР