Най-малко 332 души са загинали, а над 2,5 хил. други

...
Най-малко 332 души са загинали, а над 2,5 хил. други
Коментари Харесай

Над 300 са загиналите при земетресението по границата на Иран с Ирак

Най-малко 332 души са починали, а над 2,5 хиляди други са ранени при земетресението с магнитуд 7,3, раздрусало нощес Североизточен Ирак и граничещи със страната райони от Иран и Турция, заяви Reuters. В най-силно потърпевшата иранска провинция Керманшах през днешния ден е разгласен тридневен печал. Спасители не престават да разчистват отломките и да търсят оживели.

Хиляди се нуждаят от заслон, защото домовете им към този момент не са годни за живеене. Болниците са цялостни с ранени от паднали парчета.

За момента единствено Иран е огласил предварителни публични данни за жертвите, които нарастват от ден на ден.

Местните управляващи в Ирак, където е бил епицентърът на труса, осведомят към този момент единствено за шестима починали в провинция Сулеймания, Иракски Кюрдистан. Според управляващите на Турция в тази страна още не са регистрирани нито жертви, нито вреди. Жителите на град Диарбекир излезли за малко от домовете си по време на земетресението.

В Багдад главният трус бе усетен за към 20 секунди. Иранските управляващи чакат броят на жертвите да пораства, защото спасителите постепенно стигат до някои труднодостъпни региони.
 © Българска телеграфна агенция  Земетресение с магнитуд 7,2 на границата сред Иран и Ирак, има починали Земетресение с магнитуд 7,2 на границата сред Иран и Ирак, има починали
Земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер разклати регион на границата сред Иран и Ирак. Епицентърът е покрай град Халабджа в Иракски Кюрдистан. Трусът е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР