Най-малко 32 души загинаха, а 14 са в неизвестност след

...
Най-малко 32 души загинаха, а 14 са в неизвестност след
Коментари Харесай

Най-малко 32 са жертвите на аварията в мина в Казахстан, 14 души са в неизвестност

Най-малко 32 души починаха, а 14 са в неопределеност след пожар в мина в Казахстан, заяви през вчерашния ден казахстанското министерство на изключителните обстановки, представено от Ройтерс.

Компанията оператор на мината " Костенко " в Караганда, " Арселормитал Темиртау ", заяви, че 206 от общо 252 служащи в мината са били евакуирани след повреда, която най-вероятно е породена от детонация на газ-метан.

Компанията уточни, че 18 души са потърсили здравна помощ.

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев, който изрази съболезнованията си на фамилиите на жертвите и разгласи днешния ден за ден на народен печал, разпореди на държавното управление да спре капиталовото съдействие с " Арселормитал Темиртау ".

Компанията заяви, че краткотрайно е спряла работата на мините си в страната за 24 часа, за осъществяване на инспекции за сигурност.

Казахстанското държавно управление и " Арселормитал Темиртау " потвърдиха също, че работят за завършване на договорка за национализация на компанията, която е оператор на най-големия стоманодобивен комбинат в страната, показва Ройтерс, представено от бТА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР