Най-малко 31 души загинаха, а 54 бяха ранени при самоубийствения

...
Най-малко 31 души загинаха, а 54 бяха ранени при самоубийствения
Коментари Харесай

Кървава баня: Броят десетки трупове в изборния център в Кабул, ранените – двойно повече

Най-малко 31 души починаха, а 54 бяха ранени при самоубийствения атентат през днешния ден против център за регистрация в изборните описи в афганистанската столица Кабул. Това оповестиха от афганистанското здравното министерство, представени от Агенция Франс Прес.

Полицейски източник декларирал, че убитите при нападението са минимум 25, а ранените - 70.

„ Хората се бяха събрали, с цел да си вземат картите за идентичност. Експлозията стана на входа. Беше нападател самоубиец “, сподели малко след детонацията началникът на полицията в Кабул Дауд Амин.

Атентатът е осъществен в източната част на столицата, в популации основно с шиити квартал „ Даш е Барши “. Местни поданици оповестиха в Туитър, че на мястото са пристигнали доста коли за спешна помощ.

Това е първото нахлуване в Кабул против център, подготвящ изборните описи за парламентарните избори на 20 октомври от началото на регистрациите на 14 април.

Предишният атентат в Кабул беше осъществен тъкмо преди месец, на 21 март - първия ден от персийската нова година. Жертвите бяха над 30, а ранените - най-малко 70. Отговорност за това нахлуване, осъществено от камикадзе, пое групировката „ Ислямска страна.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР