Най-малко 29 души са загинали, а 155 са били ранени

...
Най-малко 29 души са загинали, а 155 са били ранени
Коментари Харесай

Нови въздушни атаки в Газа! Най-малко 29 загинали, докато чакали хуманитарна помощ

Най-малко 29 души са починали, а 155 са били ранени при два случая, до момента в който хората са чакали филантропична помощ в Газа. Това разгласи здравното министерство на линията, което е ръководено от групировката " Хамас ". 
Прочетете още
Според ведомството в единия случай израелска въздушна офанзива е лишила живота на 8 души, а в другия - 21 души са умряли, откакто израелските сили са разкрили огън по тях. Израелската войска разгласи, че информацията е неправилна.

Водещата партия в ръководещата в Израел коалиция - " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху - реагира яростно на апела на американския сенатор демократ Чък Шумър за предварителни избори в Израел. 

  " Израелското общество поддържа изцяло устрема към цялостна победа против " Хамас ", отхвърля диктата от чужбина за основаване на палестинска страна и се опълчва на връщането на линията Газа под контрола на Палестинската самостоятелна власт ", се споделя в особено изказване на " Ликуд ". Белият дом и Държавният департамент се дистанцираха от Шумър. 

" Решението дали да имат избори си е на израелците ", съобщи представителят на президентския Съвет за национална сигурност Джон Кърби. 

Междувременно втори транспортен съд с храни за Газа ще отплава през днешния ден от пристанището на Ларнака. Първият кораб с филантропична помощ, който потегли от острова във вторник сутринта, се чака да доближи палестинския анклав през днешния ден по обед
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР