Най-малко 27 руски войници в Донецк, опитващи се да се

...
Най-малко 27 руски войници в Донецк, опитващи се да се
Коментари Харесай

Руски войници са убити от приятелски огън до Донецк след хаотично отстъпление объркано с нападение

Най-малко 27 съветски бойци в Донецк , опитващи се да се отдръпват от позициите си, са убити от другарски огън от техните приятели, съгласно украински народен представител, написа " Бизнес инсайдър ".

Юрий Мисягин, украински народен представител, сподели в известие в Telegram, че съветските бойци са се " отдръпнали на нови позиции безредно и съвсем в суматоха ".

Според Мисягин съветските сили са предположили, че техните войски са украинци, които се пробват да си върнат територия покрай летището в Донецк. Бързото отдръпване подложило бойците на другарски огън от личната си артилерия , добави Мисягин.

" Резултатът беше 27 убити и 34 ранени . Приблизително половината от ранените са с отнесени ръце или крайници ", сподели Мисягин. " Части от оборудването бяха изгубени. "

Константин Машовец, полковник от въоръжените сили на Украйна, сподели в обява във Фейсбук, че приятелският огън евентуално е почнал заради неприятна съгласуваност от страна на руснаците .

" По някаква незнайна причина вражеската артилерия стартира да стреля не покрай фронтовата линия или зад украинските позиции, с цел да потисне нашата огнева мощност, а по позициите и тила на това поделение ", сподели Машовец в обявата си.

Представители на Министерството на защитата на Русия не дадоха отговор незабавно на искане за коментар. Това не е първият път, когато съветските сили стрелят по личните си войски .

През август заместник-командир на батальон от 129-а бригада за териториална защита на Украйна сподели пред New York Times, че е видял съветски бойци да са подложени на огън от личната им страна .

Войникът с позивна Херсон се бие с руснаците в село Нескучно в границите на контранастъплението на Украйна. Херсон сподели, че е видял съветски сили да изстрелват ракети по бойното поле тъкмо когато техните бойци са почнали да отстъпват . " Те безусловно погребаха много от личните си хора ", сподели Херсон пред  New York Times.
 Руски войски разкриха всичките си позиции в Донецк, стреляйки по украинско знаме, завързано за балони
Руски войски разкриха всичките си позиции в Донецк, стреляйки по украинско знаме, завързано за балони

В Украйна: Това е може би най-успешното повдигане на байрак в историята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР