Най-малко 22-ма души са загиналите при мощната експлозия в хотел

...
Най-малко 22-ма души са загиналите при мощната експлозия в хотел
Коментари Харесай

Жертвите на експлозията в Хавана вече са 22

Най-малко 22-ма души са починалите при мощната детонация в хотел в центъра на Хавана в петък, съобщи Агенция Франс Прес. Вероятната причина за случая е приключване на газ.

Телата на четирима починали са извадени от руините рано вечерта, оповестиха телевизионните вести, час след публично оповестените данни за 18 смъртни случая, в това число дете, и над 50 ранени.

Властите споделиха, че оживелите са били под руините и изпратили избавителен отряд с подготвени кучета, с цел да ги потърси, в това число жена, с която спасителите са имали контакт.

По-рано Мигел Гарсия, шеф на болничното заведение Каликсто Гарсия, където се лекуват някои от ранените, заяви, че единадесет от тях са „ в извънредно тежко положение “.

От своя страна, първият секретар на комунистическата партия в Хавана Луис Антонио Торес Ирибар посочи по обяд, че „ 13 души са в неопределеност “ и счита, че е „ допустимо още хора да са затрупани “ под руините.

Властите настояват, че измежду жертвите няма чужденци.

Емблематично заведение за Стара Хавана със зелената си фасада, хотелът, бе затворен за туристи от две години за реституция. Вътре са се намирали единствено служащи и чиновници, които са подготвяли повторното му отваряне, планувано за 10 май.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР